Mini toernooi bij Judo Zuidlaren

Zaterdag 5 november organiseert Judo Zuidaren een mini toernooi in de gymzaal aan de Goudenregenlaan te Zuidlaren. 

Het toernooi is uitsluitend geschikt voor beginnende en recreatieve judoka’s. Wedstijd judioka’s kunnen hier niet aan deelnemen. Ter stimulering van het wedstrijdjudo, ontvangen alle deelnemers een prijs.

Geef je op vòòr 21 oktober. In de e-mail die verstuurd is naar onze leden staat verdere informatie. Heb je die mail niet ontvangen? neem dan contact op.

We hebben een nieuwe trainer!

We zijn blij dat Karlijn Stapensea onze judoka’s gaat trainen. Karlijn
stelt zichzelf even voor:
“Op mijn 8e ben ik begonnen met judoën. Dat deed ik bij Sakura in Eelde. Ik heb eigenlijk altijd
recreatief gejudood. Wel heb ik veel mini toernooitjes gedraaid. Later kwamen er helaas blessures zowel aan mijn schouder als enkel. Daarom kon ik niet meedoen aan grotere toernooien. 
 
Ervaring met lesgeven: ik begon op mijn 15e met meehelpen bij mijn eigen vereniging Sakura, in Eelde. Daar heb ik 5 jaar meegeholpen, elke vrijdag middag. Daarnaast hielp ik ook mee met
toernooien, zowel op zaterdag als zondag.
In de corona tijd zijn we ook gaan trainen met Sakura, 3 keer in de week. Natuurlijk wel buiten, maar ook wel met judo-gerichte dingen er in. Sinds september 2021 ben ik ook begonnen in Leek met het meehelpen van de lessen. Dat is altijd op woensdagmiddag geweest, en dit seizoen is dat ook weer zo. Bij deze vereniging help ik ook met het coachen op toernooien.
Opleiding: ik begin nu aan mijn derde jaar sport en bewegen op het Alfa College in Groningen. Dit is ook mijn laatste jaar van deze opleiding. Na het Alfa wil ik naar de Alo toe, om zo gymdocent te worden.  Afgelopen jaar heb ik ook het keuzedeel judo gevolgd.”

Sunsation groot succes

Sunsation ligt inmiddels alweer een tijdje achter ons. We hebben na onze oproep gelukkig een hoop helpende handjes mogen begroeten en daar willen we jullie bij deze hartelijk voor bedanken.

Diverse ouders hebben meegeholpen op één van de vier avonden en ook tijdens het opbouwen en afbreken stond er een indrukwekkende ploeg mensen namens de judovereniging.

Namens het bestuur en ook namens de organisatie van Sunsation hartelijk bedankt.

We hebben door onze aanwezigheid een mooi bedrag bij elkaar verdiend. Dit bedrag is ongeveer vergelijkbaar met de totale contributie-inkomsten van een heel jaar!

Daarom alvast voor volgend jaar de data van Sunsation: 24 maart tot en met 1 april 2023.

We hopen dan weer op een hoop vrijwilligers.

Nog even een overzicht van belangrijke data in de komende tijd:

Zaterdag 25 juni – judotoernooi van onze eigen vereniging

9, 10 en 11 september – judokamp

Corona maatregelen

Beste sporters,

Vorige week heeft het kabinet de nieuwe Corona-maatregelen aangekondigd.

Voor Bushido Middelstum houdt dit in dat de volwassen sporters (18+) vanaf 15 minuten vóór aanvang van de training naar binnen kunnen via een QR-code i.c.m. de legitimatie.

Ouders die hun kind komen brengen mogen helaas niet mee naar binnen en blijven kijken.

De vrijwilligers of trainer zal de QR-code scannen bij de ingang.

Graag binnen het gebouw 1,5 meter van elkaar houden.

Onze excuses voor het ongemak!

Met vriendelijke groet,
Het bestuur en de trainers

Weer graduaties!

Voor het eerst sinds corona waren er weer graduaties. Altijd weer spannend zo’n examen en een mijlpaal in het sportleven van de judoka’s. Johnson en Ivo namen de examens af. Gelukkig konden er weer veel nieuwe kleuren banden en slips worden uitgedeeld.

Inmiddels zijn de judowedstrijden ook weer begonnen. Bushido-lid Samson Kremer werd bij de Districtskampioenschappen in Drachten tweede in zijn klasse. Dat betekent dat hij 30 oktober mee mag doen aan het NK in Leek.

We mogen weer!!

Beste sporters,

We mogen weer!!! 🥋

Zoals afgelopen vrijdag 28 mei in persconferentie naar voren kwam, met name voor het sporten, is dat we vanaf 5 juni meer mogen. 😃🥳🥳

Dat betekent dat:
Per ingang van 5 juni vanaf 18 jaar geen 1,5 meter gehouden hoeft te worden.

  • Algemene regel blijft nog van toepassing: Blijf thuis als je klachten hebt en laat je na 5 dagen testen.
  • Maximaal 50 personen tegelijk mogen trainen.
  • In de zaal mondkapje verplicht is. Vanaf welke leeftijd, weet ik niet(!). Tijdens het sporten mogen ze af.
  • Gezondheidscheck doe ik dan vóór dat de les begint.

Het is nog niet zo ver maar bij deze mijn planning.

Planning:
Alle vrijdag lessen gaan tot vrijdag 9 juli gewoon door.
Officieel gaat de zomervakantie door tot 22 augustus. Maar de eerste les begint op vrijdag 13 augustus. Zet deze datum alvast in je agenda😉

Dus van vrijdag 13 augustus tot vrijdag 15 oktober gaan de les door.
Echter ver vooruit plannen tot na 16 oktober (herfstvakantie) wil ik niet aan beginnen omdat niemand nog weet wat de cijfers gaan doen, dus zijn we daar afhankelijk van.
Hoop dat jullie hier begrip voor hebben.

Bij vragen horen wij het graag op bushidomiddelstum@hotmail.com.

Meer informatie is hier te vinden;

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-28-mei-in-eenvoudige-taal

Corona training nieuws

Hallo ouders)/verzorgers) en judoka’s,
Even een (lang) berichtje van achter de schermen. Deze week natuurlijk het bericht van een langere lockdown en we hebben als trainers en bestuur daarom een online overleg gehad over hoe nu verder. Er kwamen ideeën voorbij zoals krachttraining, bingo, speurtocht, wedstrijdanalyse, judo-yoga, pubquiz, en nog meer.

Het plan is om de komende weken op de vrijdag en maandag verschillende dingen aan te bieden om toch elkaar te zien en deels sportief bezig te gaan. Johnson start volgende week vrijdag 22 januari op twee tijden om eerst even een half uur bij te praten. Groep 1 en 2 starten om 17.30 uur en de oudste groepen om 19.00 uur. Op maandag 25 januari gaat Deflyn om 19.00 uur online. We gaan teamen en die link wordt via mail gestuurd. Mocht het problemen opleveren, graag even een berichtje naar het bestuur!
Via de app en mail zal elke keer bekend gemaakt worden wat er gaat gebeuren en wat er eventueel nodig is aan materiaal. We hopen dat iedereen aanhaakt en lekker meedoet (ja, ouders ook😄), dus tot ziens!!!

Groet van trainers en bestuur

In december géén training meer

Beste sporters,

Uit verschillende invalshoeken horen wij dat op scholen in Middelstum meerdere Covid-19 besmettingen zijn bij kinderen en ouders.
Daarom hebben wij als trainers en bestuur, als preventieve maatregel, besloten de lessen voor dit jaar niet door te laten gaan. Quarantaine duurt 10 dagen en daar vallen beide lessen in.
De eerst volgende les is op maandag 4 januari 2021 en vrijdag 8 januari 2021. We hopen dat iedereen goed gezond blijft en goede feestdagen heeft!

Namens bestuur en trainers,

Gerry Poort
Voorzitter