Training

TRAINING OP VRIJDAG

Op vrijdag is er training in sporthal Hippolytushal aan de Coendersweg in Middelstum op de volgende tijden (vanaf 8 september 2023):

17.15-18.00 uur voor judoka’s 4-6 jaar

18.00-19.00 uur voor judoka’s 6-12 jaar

19.00-20.30 uur voor judoka’s 12+ jaar

Kun je niet komen trainen, meld je dan even af bij trainer Ivo, via Whatsapp.

De groepsindeling op leeftijd is een indicatie. Overgang naar een andere groep gebeurt in overleg met de trainer.

Onze trainer: Ivo Loyenga

Dag allemaal!

Toen ik een jaar of 8 was, ging ik op judo bij Bushido Middelstum. Ik was een druk kind en kon de energie kwijt in de sport. Op mijn 15e had ik de bruine band en moest ik wachten voor ik de zwarte band kon gaan halen. De regel was dat je pas na je 16e jaar examen mocht doen. Ik vond het prima en heb lekker lang mijn bruine band gehouden.

Ik trainde niet alleen bij Bushido Middelstum maar ook bij andere verenigingen. Zeker 4 keer in de week stond ik ergens op de mat en was ik bezig met de sport. Veel manieren van les heb ik gehad en altijd was ik op de vrijdag bij Bushido Middelstum. Hier was ik met 16 jaar ook al actief in het bestuur en regelde ik het wedstrijdsecretariaat.

Na een paar jaar werd ik wat minder actief, ik zat ook niet meer in het bestuur. Door veel wisselingen van docenten kromp de vereniging van meer dan 130 leden naar ongeveer 25 leden. Samen met een vriend ben ik weer in het bestuur gestapt, hij als penningmeester en ik als voorzitter. In die periode hebben we samen de opleiding tot docent judo gevolgd en onze zwarte band judo behaald en hebben we jaren les gegeven.

Ik kreeg het druk met werk en we hebben toen een andere docent gevonden die jarenlang onze vereniging heeft les gegeven. Altijd ben ik verbonden geweest met Bushido Middelstum en de laatste jaren ook weer in het bestuur beland. Nu de vereniging weer zonder docent zat, heb ik besloten weer les te gaan geven.

Wat ik belangrijk vind in de les is het plezier in het spelletje judo en respect voor elkaar. Pijn en ruzie horen niet bij het judo. Als iemand de technieken nog niet helemaal goed doet, dan help je de ander. Samen word je beter in het judo.

Groet’n,

Ivo Loyenga